Jacoline Plomp - Impact Strategy Expert bij Grant Thornton - deelt haar favo podcasts en artikelen

273 keer bekeken

Jacoline Plomp is een van dé experts in Nederland op het gebied van Impact Management. Tijdens het Good Busy Kenniscafé vertelde ze hoe bedrijven een goede impactstrategie kunnen ontwikkelen en deelde haar favoriete lees- en luistertips.

Tijdens de Masterclass maakten deelnemende bedrijven kennis met zowel de state of the art wetenschappelijke kennis als uiteenlopende praktijkervaring van impactmanagers. Heb je deze Masterclass gemist? Dan heb je in elk geval wat aan onderstaande tips voor podcasts en leesvoer. In januari zal Jacoline weer haar kennis delen: in het kenniscafé vertelt ze over de ‘social’ kant van CSRD.

  • Effective Giving is het gedachtegoed van Kellie LIket. Het grootste deel van de welvaart is in handen van een kleine minderheid, met enorm veel potentie om goed te doen. Effective Giving is opgericht door filantropen en wetenschappers die de succesverhalen van filantropie delen. Voor meer informatie zie deze link.
  • Online artikel (SSIR winter issue 2020): How Philantropy Can Get Smarter About Risk Management lees je hier.
  • Een boekentip: How To Be Great At Doing Good: Why Results Are What Count and How Smart Charity Can Change the World (Nick Coony, 2015).
  • De podcast Daar waar het geld gaat, dat is wat wij creëren van BNR's Big Five is zeer de moeite van het luisteren waard. Ook zijn de podcasts van Duurzaam BNR een aanrader.

Wil je meer weten over zaken omtrent medewerkersvrijwilligerswerk? In de strategische toolkit van Good Busy is veel informatie te vinden over dit onderwerp. Lees hier de info of vraag de toolkit aan.

Je kunt je ook aanmelden voor de Good Busy nieuwsbrief en ons volgen op LinkedIn. Zo blijf je op de hoogte van de activiteiten van Good Busy en de trends en ontwikkelingen op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen