DLL: Sociale impact en doelgerichte betrokkenheid van medewerkers

63 keer bekeken

Alle leden van de DLL-familie hebben de kans om zich maatschappelijk in te zetten. Dit gebeurt tijdens de ‘Global Month of Community Service’ en ook op andere momenten van het jaar. Social Impact Consultant Nidhi Navadia vertelt hoe de maatschappelijke bijdrage geïntegreerd is in het HR-beleid.

Allereerst over de leden. Dat is hoe DLL, internationale aanbieder van financieringsoplossingen, werknemers noemt. “We noemen onze medewerkers leden omdat we deel uitmaken van een grote DLL-familie! We werken graag samen, respecteren elkaars voorkeuren en gaan doelgericht te werk bij alles wat we doen.” Deze cultuur het meest tastbaar tijdens de kick off-momenten en de Global Month of Community Service waar leden op verschillende locaties werken aan sociale doelen. Het creëren van die sociale impact maakt deel uit van de ledenreis bij DLL, ook wel de employee journey genoemd. “Wanneer een nieuw lid bij DLL komt, krijgt diegene meteen de kans om vrijwilligerswerk te doen samen met andere nieuwe collega’s. We streven ernaar om 1% van de tijd van onze leden en 1% van onze ‘non-interest income’ te besteden aan maatschappelijke projecten.”

Lokaal en internationaal

Om de sociale impact verder te vergroten en het belang ervan te benadrukken, organiseert DLL elk jaar in oktober een 'Global Month of Community Service'. De hele maand is gewijd aan het uitvoeren van activiteiten die leiden tot sociale impact. Elke campagne heeft een thema en leden kunnen ervoor kiezen om vrijwilligerswerk te doen, geld in te zamelen, een goede daad te verrichten of deel te nemen aan verschillende inzamelingsacties. "Maar omdat we geloven dat sociale impact niet beperkt moet blijven tot één campagne of één maand, moedigen we onze leden aan om het hele jaar door vrijwilligerswerk te blijven doen, zowel met hun teams als individueel.” Dit kan op lokaal niveau zijn, maar ook internationaal. Hier in Nederland is DLL een samenwerking aangegaan met onder andere Zonnebloem Actief, waarbij DLL-leden vrijwilligerswerk doen met en voor jongeren die rolstoelafhankelijk zijn. Samen hebben ze een activiteitenkalender opgesteld waarvoor de leden zich kunnen inschrijven en heeft DLL financiële toezeggingen gedaan (voor logistiek, toegangspassen, catering etc.) om deze activiteiten uit te voeren. Internationaal heeft het bedrijf een project samen met Rabo Partnerships ‘Adviseurs voor een betere wereld’. DLL-leden kunnen hun kennis en vaardigheden delen met lokale banken ter bevordering van financiële inclusie in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. “De leden zijn hierover heel enthousiast en vinden dat het hun leven verrijkt en het een geweldige aanvulling is op hun professionele ontwikkeling.”

Onboardingprogramma

Teruggeven aan de maatschappij is voor DLL onderdeel van de bedrijfscultuur en ze moedigen hun leden aan om vrijwilligerswerk te doen, te beginnen bij het onboarden. “We bieden nieuwe leden de kans om samen vrijwilligerswerk te doen en hun ervaringen te delen. Normaal gesproken wordt een lid aangenomen en heeft hij of zij voornamelijk contact met zijn of haar teamleden, waardoor hij of zij beperkte mogelijkheden heeft om in contact te komen met andere leden van de business unit. Door vrijwilligerswerk te doen met nieuwkomers krijgen ze deze kans terwijl ze hun DLL-reis beginnen op een goede manier, samen met anderen. We willen een deel van de energie die mensen hebben als ze aan een nieuwe baan beginnen aan de maatschappij geven. En als ze eenmaal de positiviteit ervaren die gepaard gaat met vrijwilligerswerk, zullen ze er waarschijnlijk gedurende hun hele dienstverband bij DLL mee doorgaan. Daarom krijgen onze leden jaarlijks twee dagen vrijaf voor vrijwilligerswerk. Dit komt grofweg neer op 1% van hun werktijd en het helpt ons ook nog eens concreet bij te dragen aan de Sustainable Development Goals (SDG's).”

Wil je meer weten over zaken omtrent medewerkersvrijwilligerswerk? In de strategische toolkit van Good Busy is veel informatie te vinden over dit onderwerp. Lees hier de info of vraag de toolkit aan.

Je kunt je ook aanmelden voor de Good Busy nieuwsbrief en ons volgen op LinkedIn. Zo blijf je op de hoogte van de activiteiten van Good Busy en de trends en ontwikkelingen op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen