Praktijkspecial Social impact in HR-beleid

01-03-2024

Ben je op zoek naar manieren om maatschappelijke inzet van je medewerkers een rol te geven in de verschillende fasen van de employee-journey? Lees in dit whitepaper inspirerende en innovatieve voorbeelden hoe andere bedrijven dat doen.

NVP Netwerk voor HR-professionals en Good Busy ontwikkelden samen met maatschappelijk betrokken bedrijven een whitepaper boordevol inspirerende praktijkvoorbeelden hoe je medewerkersvrijwilligerswerk in alle fasen van de employee-journey in jouw organisatie in kunt zetten. 

Van selectie tot afscheid 
Zingeving in werk wordt steeds belangrijker op de arbeidsmarkt. En in alle fasen van de employee journey kan maatschappelijke inzet van medewerkers een waardevol instrument zijn dat zingeving kan toevoegen. 

  • In de selectiefase is het voor bedrijven een onderscheidende meerwaarde om een aantrekkelijke werkgever te zijn. 
  • Zo kan vrijwilligerswerk ook een rol spelen in de sociale verbinding die ontstaat tijdens bijvoorbeeld de onboarding – de socialisatiefase.
  • In de fase van behoud kan het bedragen aan het ontwikkelen van talenten, zoals inlevingsvermogen, leiderschapsvaardigheden. Er is zelfs een bedrijf dat op innovatieve manier laat zien dat medewerkers sneller herstellen door re-integratie via vrijwilligerswerk. 
  • En zelfs in de afscheidsfase kan maatschappelijke inzet voor verbinding blijven zorgen. 

Good practices van koploper bedrijven en experts 
Met de maatschappelijke inzet van medewerkers kunnen bedrijven verschil maken in de samenleving én gelijktijdig bijdragen aan HR-doelen. In deze nieuwe whitepaper komen betrokken bedrijven aan het woord die hun good practise delen, over de rol die vrijwilligerswerk in hun bedrijf speelt, aangevuld met praktische tips om als bedrijf direct stappen te kunnen zetten.

Whitepaper ontvangen? 

  Het whitepaper is hier te downloaden   

Deel deze link ook gerust met anderen, graag zelfs. En we vinden het leuk als je het ons laat weten of ons tagt op social media (@goodbusy en @nvp) 

Meer weten over dit onderwerp, lees ook dit whitepaper 
Deze praktijkspecial is een vervolg op een eerder verschenen whitepaper. In het eerste whitepaper Social impact in HR-beleid vind je: 

  • Wat we verstaan onder medewerkersvrijwilligerswerk 
  • Wat de waarde is van medewerkersvrijwilligerswerk 
  • Hoe het de employee-journey kan versterken 
  • Hoe je ermee aan de slag kunt 

De twee uitgaven kunnen na elkaar worden gelezen, maar ze zijn ook afzonderlijk goed te gebruiken. 

Blijf op de hoogte 
Mocht je meer willen weten over de activiteiten van Good Busy of van NVP Netwerk voor HR-professionals volg ons op LinkedIn of schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft direct op de hoogte van de ontwikkelingen op het snijvlak van HR en vrijwillige inzet. 

 

 

 

Afbeeldingen

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen