Social impact in HR-beleid

Medewerkersvrijwilligerswerk is een krachtig, maar vaak nog onbekend HR-instrument, Nog regelmatig wordt het door HR-afdelingen als een belasting gezien in plaats van een kans. In samenwerking met de experts van NVP, netwerk voor HR professionals zet Good Busy zich in om deze kansen breed bij HR-professionals en bedrijven bekend te maken. Hier lees je wat deze combinatie van social impact én binnenhalen en vasthouden van talent kan betekenen voor jouw bedrijf.

De kans van vrijwilligerswerk in de Employee journey 

Medewerkersvrijwilligerswerk of Employee volunteering wordt meer en meer als een HR-instrument beschouwd dat gericht wordt ingezet om vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd om anderen te helpen. Dit kan in elke fase van de HR-journey. 

 

 

 

 

Whitepaper Social impact in HR-beleid

Speciaal om HR-professionals meer inzicht en handvatten te geven ontwikkelde Good Busy in samenwerking met NVP een whitepaper dat toelicht wat de waarde van medewerkersvrijwilligerswerk in je HR-beleid is. Het whitepaper biedt tips en trics om vrijwilligerswerk in jouw organisatie in te zetten. Lees meer >>

Als aanvulling op het whitepaper is er een praktijkspecial hoe bedrijven medewerkersvrijwilligerswerk een rol geven in hun employee journey. Met inspirerende voorbeelden van zowel bevlogen MKB-ondernemers als  betrokken grote bedrijven en corporates. De praktijkspecial kun je hier downloaden.

 

 

Medewerkersvrijwilligerswerk als troef voor HR; de voordelen

Medewerkersvrijwilligerswerk biedt allereerst meerwaarde voor de samenleving, maar ook voor het bedrijf en haar medewerkers. Denk hierbij onder andere aan: 

 • Werving, Employee value propositie (EVP) en het behouden van medewerkers
 • Innovatieve manier van onboarding van nieuwe medewerkers 
 • Besparing op reïntegratiekosten 
 • Transformerend leren, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap 
 • Bijdrage aan de purpose
 • Teambuilding tussen collega's 
 • Bijdrage aan inclusie; medewerkersvrijwilligerswerk verbindt jouw bedrijf en je medewerkers met maatschappelijke vraagstukken in onze samenleving. Deze ervaring draagt bij aan meer begrip en inclusie. 

 

 

 

 

 

Zo doen andere bedrijven dat: 

Een momentje...

  Partners:     Movisie

  Cookie-instellingen