Partners

Vereniging NOV organiseert de Nationale Vrijwilligersprijzen met financiering van het ministerie van VWS en met de hulp van vrijwilligerscentrales en gemeenten in heel Nederland.

De Nationale Postcode Loterij stelt het prijzengeld beschikbaar

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen ruim 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is 8 miljard euro aan mens en natuur geschonken. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Rode Kruis, Natuurmonumenten, KWF Kankerbestrijding, AAP en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.  

De Postcode Loterij maakt deel uit van de Postcode Lottery Group, een sociale onderneming die het unieke Postcode Loterijformat inmiddels heeft opgezet in vijf landen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen door middel van het organiseren van een loterij. De Postcode Lottery Group is de derde grootste private donateur aan goede doelen ter wereld (2021). Zij heeft over 2023 een recordbedrag van ruim € 900 miljoen aan goede doelen en culturele partners kunnen schenken.

 

Vereniging van Nederlandse Gemeenten

De VNG is de belangenorganisatie en het kennisplatform voor alle Nederlandse gemeenten. In elke gemeente is de inzet van vrijwilligers onmisbaar. De VNG heeft veel waardering voor het werk van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. De Nationale Vrijwilligersprijzen zien we als een belangrijk middel om vrijwilligerswerk te erkennen en te waarderen en ook om potentiële vrijwilligers te stimuleren

LSAbewoners

LSAbewoners is communicatiepartner van de Nationale Vrijwilligersprijzen.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) erkent de onschatbare bijdrage van vrijwilligers aan de samenleving. Het ministerie wil de belangeloze inzet van vrijwilligers waarderen, uitmuntendheid belonen en tevens anderen inspireren om actief bij te dragen aan het bevorderen van gezondheid, welzijn en veerkracht in de samenleving. Het geloof in de kracht van gemeenschappen en de overtuiging dat vrijwilligerswerk essentieel is voor een gezonde en veerkrachtige samenleving motiveert het Ministerie van VWS om subsidie te bieden aan de vrijwilligersprijzen.

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen