Ga ervoor! TomTom maakt een keuze met Deedmob

Samen met Deedmob maakt TomTom impact met haar medewerkers.

TomTom zet haar medewerkers op verschillende manieren in. Denk hierbij aan ICT, veilig rijden, jeugd en meer. Dit doen zij omdat zij de wens hebben als organisatie iets terug te geven aan de maatschappij. Hierbij zijn de medewerkers vrijwillig inzetbaar bij verschillende maatschappelijke instellingen. Dit leidt tot een dubbele opbrengst: TomTom ziet vooral maatschappelijk resultaat bij de lokale organisaties, maar ziet ook dat de vrijwillige inzet voldoening brengt aan de werknemers.

 

TomTom stimuleert vrijwilligerswerk door medewerkers de mogelijkheid te bieden om een werkdag per jaar op nemen voor vrijwilligerswerk. De medewerkers worden daarbij gelinkt aan vrijwilligersvacatures via het platform van Deedmob. Daar worden activiteiten gekozen om aan de slag te gaan. Het platform van Deedmob maakt inzichtelijk welke activiteiten er zijn om te kiezen en wat past bij de sociale missie.

 

TomTom adviseert om voor maximale impact een goede band op te bouwen met sociale organisaties en het makkelijk te maken voor de medewerkers. Ze raden andere bedrijven aan om er gewoon voor te gaan! Maak een keuze! TomTom organiseert bijvoorbeeld een organisatiedag waarbij het platform van Deedmob is gelanceerd. Dit evenement gaf gelijk een enorme impact boost. Daarnaast is het belangrijk dat het management volledig achter de activiteiten staat: op die manier zit de motivatie door alle lagen binnen de organisatie.

 

Tot slot: TomTom werkt volgens bepaalde strategische principes om succesvolle, impactvolle medewerksvrijwilligerswerk programma’s te initiëren. Hierin ligt er een grote focus op principe 1, 2, en 5.

Principe #1: Balans tussen bedrijfsstrategie en de passie van de medewerker

Principe #2: Geef vorm aan effectieve partnerschappen met non profit organisaties

Principe #3: Portfolio: herken de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk

Principe #4: Medewerkersvrijwilligerswerk als onderdeel van HR 

Principe #5: Medewerkersvrijwilligersbeleid als onderdeel van de organisatiecultuur

 

Voor meer informatie neem dan contact op met Hendrik-Jan Overmeer van Deedmob, hendrik-jan@deedmob.com 

 

 

Afbeeldingen

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen