Een tweede thuis - Glazenwasserij van Elten

Het kan haar nog steeds emotioneren als ze denkt aan de eerste keer dat ze een jaar of tien geleden in het Ronald McDonald Huis in Rotterdam was. Karin van Elten, eigenaar van een glazenwasserij, heeft anno 2021 nog een bijzondere band met het huis.

Het glazenwasseravontuur begon voor Karin in 2003. Ze nam het bedrijf over van eigenaar Hans, waarvoor ze al jaren de administratie deed. Samen met vier personeelsleden richtte ze zich op de zakelijke markt en het bedrijf liep lekker. Op enige dag kwam Hans weer terug op de radar en sloeg de vonk tussen de twee over. Sindsdien runnen ze samen het bedrijf Glazenwasserij van Elten. Inmiddels zijn er twintig glazenwassers en vijf mensen op kantoor.

Geen offerte, wel schone ramen

Om meer bekendheid te generen bij lokale bedrijven, brachten ze in de begintijd flyers rond. Een van de kaartjes kwam in handen van het Ronald McDonald Huis. In dit huis kunnen ouders van zieke kinderen verblijven, zolang hun kind in het ziekenhuis ligt. “Ze vroegen om een offerte voor het reinigen van de ramen en wij gingen langs, zoals we dat altijd doen. We kregen een rondleiding en dat maakte heel veel indruk. Hand in hand liepen we naar buiten, keken elkaar aan en wisten: dit gaan we gewoon doen voor ze.” Er kwam dus geen offerte, maar wel schone ramen.
En bij schone ramen bleef het niet. Ook als er andere klusjes gedaan moeten worden, schiet een van de werknemers van Karin te hulp. Even een dakje schoonspuiten of hoog een lamp verwisselen? De ladders van de ramenwassers komen altijd van pas.

Business Breakfast club

Toen Karin vijf jaar geleden werd gevraagd om voorzitter te worden van de Business Breakfast club hoefde ze eigenlijk niet lang na te denken. “Hans zei: jouw hart ligt daar, gewoon doen!” Bij de club zijn lokale bedrijven aangesloten die een lidmaatschap betalen en meerdere malen per jaar kunnen aansluiten voor een lekker ontbijtje. “In augustus doen we altijd een barbecue. Inmiddels zijn 115 bedrijven aangesloten. Ik vind het zo mooi dat we jaarlijks met al die bedrijven tezamen zo jaarlijks zo rond de 50.000 euro kunnen schenken aan het Ronald McDonald Huis hier in Rotterdam.”
Het kost tijd, veel tijd: facturatie, vergaderingen voorzitten en andere administratieve zaken, maar Karin doet het met heel veel plezier. “Het geeft niet, als ik op deze manier kan bijdragen, dan doe ik dat. Het levert ook energie op. Bovendien doe ik dit met een geweldige stuurgroep van negen mensen uit het bedrijfsleven die ook veel doen.”

Tweede (t)huis

Vanwege haar voorzitterschap is Karin vaak in het huis te vinden. Het is haast een beetje haar tweede thuis geworden. “Het is zo goed dat er zoiets als dit bestaat! Het is een huis vol liefde en verdriet. We hebben het op de zaak ook altijd over ‘ons huis’.” Als er een groot evenement aankomt en er veel te doen is voor Karin, dan springt iedereen even bij. Is er een vrouw van een van de wassers zwanger? Dan moeten ze van Karin even langs het huis gaan. “Gewoon wat bewustwording.” Flyers vouwen en uitdelen? Geen punt. En op het moment dat de ramen weer een zeem nodig hebben? “Dan is het op kantoor haast vechten wie erheen mag.” Nou jongens, lootjes trekken!

Afbeeldingen

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen